55 rozdziałów juz dodane, czas na zapowiedź kolejnych.
Zapowiedź rozdziałów 56-60
W Snowpoint już wkrótce zostają rozegrane pokazy, które zdecydują, czy Jade, czy Lucy będzie mogła wziąć udział w Wielkim Festiwalu Sinnoh, który już dokładnie rysuje się przed obiema dziewczynami. Wielki Festiwal zbliża się nieuchronnie i w końcu zostaje wyłoniona zwyciężczyni pokazów. Jade nie ma jednak czasu na żadne emocje, bo wraz z Tomem podczas podróży zauważają Zespół G, który najwyraźniej knuje coś w pobliżu najwyższego szczytu regionu Sinnoh. Już wkrótce oboje przybywają nad Jezioro Waleczności, gdzie odbyć się ma Wielki Festiwal. Spotykają tam zupełnie nową osobę, która pomogła ich przyjaciółce. Kim się okaże? Wkrótce rozpoczyna się impreza, na którą czekają z niecierpliwością wszyscy koordynatorzy i wszyscy zmuszeni są do wymyślenia jak najlepszego apelu. Komu uda się dostać dalej? I czy to właśnie Jade dane będzie wziąć udział w Wielkim Festiwalu?
No nareszcie się pojawiłam podoba mi się moja postać i nie mogę się doczekać występów.
No, długo czekać nie będziesz xD
Jakoże nie chcę wam popsuć niespodzianki, to dam zapowiedź jedynie trzech rozdziałów[bądź co bądź z czwatrego już byscie sie domyslili wszystkiego xD]
Zapowiedź rozdziałów 61-63
Wielki Festiwal rozpoczyna się już kolejnego dnia. Jade, Lily, Lucy i Andrew muszą dać z siebie wszystko, by przejść do kolejnych rund. Wkrótce jednak cała czwórka musi zmierzyć się z jednym ze znajomych. Okazuje się, że Lily naprawdę świetnie czuje się w pokazach i może pokazać na co ją stać. Również inni dobrze radzą sobie w apelach. Kto z nich da jednak radę zajść najdalej? I czy któemuś z nich uda się wygrać największą imprezę koordynatorów z regionu Sinnoh?
wiem, że trochę krótki ten zwiasrun, ale nie ma co gadac, kiedy nie chce się nic zdradzić z fabuły.;]
Nikt nie chce komentować, to muszę zrobić double-post, by dać zwiastun;]
Zapowiedź rozdziałów 64-67
Wielki Festiwal trwa! Lily i Jade zmuszone są walczyć przeciw sobie już w półfinale i tylko jedna z nich dostanie szansę walki o miano Top Koordynatorki Sinnoh! Która zwycięży i jakich pokemonów użyją w tej walce? I czy któraś zwycięży w całym Wielkim Festiwalu?!
Zaraz po zakończeniu największej imprezy koordynatorów w Sinnoh, Tom i Jade wyruszają do Sunyshore, gdzie Tom ma stoczyć walkę o odznakę, która pozwoli mu na udział w lidze! Zdobycie jej wydaje mu się jednak zbyt łatwe, a jego zdanie podzielają również Lucas i Kate, którzy także pojawiają się w owym mieście. Jak uda im się rozwiązać ten problem i czy wszyscy zdobędą odznaki miasta Sunyshore?! O tym już wkrótce!
No nieźle. Cały Festiwal był dobry. A czytając moją walkę z Jade miałam wrażenie , że to ja na prawdę walczę. Dobra robota
Najlepszy z tutejszych ficków... Parę rozdziałów przeczytałem... Podoba mi się bardzo Twój styl pisania, Tom... Kawał dobrej roboty odwaliłeś... Jeszcze jednym plusem jest to że Fick wciąga...
Imię: Hikaru
Nazwisko: Toshiba
Data urodzin: 25.10.1993
Mistrz ligi Kanto, Sinnoh!
Opis Postaci: Hikaru jest bardzo miły (aż do czasu), ale nie okazuje tego w walkach... W walkach jest bezlitosny. Jest bardzo dowcipny, i inteligentny. Mieszka w Alabasti, ma brata Kenshiro, który ma 10 lat, i właśnie zaczyna swoją podróż. Często daje bratu wskazówki. Lubi biwaki... Już gdy miał 3 latka marzył o wygraniu w jakiejś lidze. Ale czasem lubi też popatrzeć na pokazy i w nich wystąpić. Ma znamię w kształcie smoka na prawym ramieniu, ten smok oplata prawie całą jego rękę.
Organizacja: White Tigers Team (Wice-lider)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pokemony:
1. Torterra [samiec]
Imię: Terra
Typ: Trawa-Ziemia
Ataki: Ostry Liść, Schowanie Się, Synteza, Nasienny Pocisk, Giga Odpływ, Absorbcja, Gryzienie, Wspinaczka, Kula Energii, Słoneczny Promień, Trzęsienie Ziemi, Burza Liści, Chrupanie, Mega Odpływ, Hiper Promień, Drewniany Młot, Ziarno Pijawki, Kamienne Ostrze, Lodowa Pięść, Dzikie Pnącze, Nasionko Mocy.
2. Charizard [samiec]
Imię: Dragon
Typ: Ogień-Lot
Ataki: Żar, Drapanie, Miotacz Ognia, Warkot, Chytre Spojrzenie, Metalowy Pazur, Ogniste Bombardowanie, Mach Cios, Zasłona Dymna, Furia Smoka, Wojenna Pochodnia, Niszczący Płomień, Smoczy Meteor, Cienisty Pazur, Ognisty Kieł, Hiper Promień, Ognisty Błysk, Sejsmiczny Wstrząs.
3. Kyuremu [bez płci]
Imię: Ice Blade
Typ: Lód-Smok
Ataki: Lodowy Promień, Zamrożony Świat, Smoczy Puls, Hiper Głos, Burza Śnieżna, Smoczy Pazur, Kula Cienia, Lot, Smoczy Ogon, Błyskowe Działo, Cięcie, Siła, Smoczy Meteor, Smoczy Oddech.
4. Dragonite [samica]
Imię: Ryuu
Typ: Smok
Ataki: Szybki Atak, Atak Głową, Wodny Ogon, Elektro Fala, Furia Smoka, Wodny Puls, Stalowy Ogon, Owinięcie, Tornado, Hiper Promień, Hydro Pompa, Cios Ciałem, Lodowa Pięść, Smoczy Pęd, Smoczy Meteor, Elektro Pięść, Ognista Pięść, Wirujący Róg, Lodowy Promień.
5. Regigigas [bez płci]
Ataki: Giga Wstrząs, Piorun, Taran Zen, Ognista Pięść, Cios Pioruna, Lodowa Pięść, Hiper Promień, Ochrona, Frustracja, Toksyny, Trzęsienie Ziemi, Cios Ciałem, Mach Cios, Giga Atak, Tupnięcie, Siła.
6. Tyranitar [samiec]
Imię: Rock
Typ: Kamień-Mrok
Ataki: Gryzienie, Hiper Promień, Cios Ciałem, Stwardnienie, Łomot Czaszką, Atak piaskiem, Kula Cienia, Chrupanie, Przygniatanie, Stalowa Obrona, Mroczny Puls, Stalowy Ogon, Metalowy Pazur, Skalne Tarcie, Podwójne Uderzenie Kantem, Tunel, Rzut Kamieniem, Kamienna Krawędź, Piaskowy Grobowiec.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mój targ wymian
Box
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Przedmioty: 3 Pokeball'e, 3 opakowania karmy dla pokemonów, 18110 $, Telefon (pokenav), pokedex, 1x Antidotum, 1x Max Revive, 3x Max Potion, 1x Revive, 2x Tabletka Odmrażająca, Naszyjnik nr. 4.
Odznaki z regionu Kanto:
Elita ligi Kanto:
Odznaki z regionu Johto:
Elita ligi Johto:
Odznaki z regionu Hoenn:
Elita ligi Hoenn:
Odznaki z regionu Sinnoh:
Elita ligi Sinnoh:
Cel 1: złapać jakąś legendę. [wypełniony]
Cel 2: Zdobyć odznakę jakiegoś BF'a.
"Nie ważna ilość postów, lecz mądrość wypowiedzi..."
Osoby sproszone na forum: ziomek.
[Modo] - Tom - Dzisiaj 21:51:29 - [ 6040 ChatBox Postów ]
mój kumpel jest chory psychicznie. Chce wysłac maskotke małego głoda dzieciom z Afryki.
[Modo] - Tom - Dzisiaj 21:58:46 - [ 6049 ChatBox Postów ]
Haha padłem! Jakis gosciu widząc jakis serial w którym jest tłumacz dla niesłyszących powiedział "cos sie spsuło, bo nie słysze, co ten gosciu w rogu rapuje"
"Zarąbiste w skali 1 do 10 daje 20" - Shun komentuje Poke-Tydzień, fail!
<kłócę się z ziemniakiem>
alonse - Dzisiaj 19:47:39 - [ 152 ChatBox Postów ]
co wam z tymi warzywami oki jest piątek nie jemy miesa ale bez przesady
Rafael - Dzisiaj 19:53:11 - [ 610 ChatBox Postów ]
Hikaru ty ***** ********* ******
^UP^ rozczytasz go?
[Admin] - Ajana - Dzisiaj 19:55:05 - [ 4699 ChatBox Postów ] [ 77.253.241.91 ]
Hikaru jesteś wielki, a teraz idę rzygać xD
Your type is:
Czas na zapowiedź kolejnych trzech rozdziałów
Zapowiedź rozdziałów 68-70
Po walce w Sunyshore do Ligi Sinnoh zostaje jeszcze kilka tygodni, więc Tom i Jade mają sporo czasu na podróże. W międzyczasie pojawia się ich znajoma członkini Pokemon Rangerów, Nell, która musi obronić przed jednym z czarnych charakterów opowieści legendarnego pokemona- jeża, Shaymina. Niezależnie od tego, czy jej się to uda, Tom i Jade po jakimś czasie wyruszają ponownie nad Jezioro Waleczności, skąd mają się udać w kolejną podróż, gdzie spotykają nie kogo innego jak... Zespół G. Próbują oni zdobyć trzy legendarnego pokemony z jezior, Uxiego, Mesprita i Azelfa, by zrealizować swój najważniejszy cel. Czy im się to uda? Czy Tomowi i Jade uda się pokrzyżować ich plany? I czy ktoś będzie starał im się pomóc?
Zauważyłem błąd:
Glaceon to zapewne jeden z pierwszych i najsilniejszych pokemonów Lily. Pomógł jej pokonać Honchkrowa Jade.
Zamiast Lily, powinno być Lucy.
Opis Postaci: Hikaru jest bardzo miły (aż do czasu), ale nie okazuje tego w walkach... W walkach jest bezlitosny. Jest bardzo dowcipny, i inteligentny. Mieszka w Alabasti, ma brata Kenshiro, który ma 10 lat, i właśnie zaczyna swoją podróż. Często daje bratu wskazówki. Lubi biwaki... Już gdy miał 3 latka marzył o wygraniu w jakiejś lidze. Ale czasem lubi też popatrzeć na pokazy i w nich wystąpić. Ma znamię w kształcie smoka na prawym ramieniu, ten smok oplata prawie całą jego rękę.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pokemony:
1. Torterra [samiec]
Ataki: Ostry Liść, Schowanie Się, Synteza, Nasienny Pocisk, Giga Odpływ, Absorbcja, Gryzienie, Wspinaczka, Kula Energii, Słoneczny Promień, Trzęsienie Ziemi, Burza Liści, Chrupanie, Mega Odpływ, Hiper Promień, Drewniany Młot, Ziarno Pijawki, Kamienne Ostrze, Lodowa Pięść, Dzikie Pnącze, Nasionko Mocy.
2. Charizard [samiec]
Ataki: Żar, Drapanie, Miotacz Ognia, Warkot, Chytre Spojrzenie, Metalowy Pazur, Ogniste Bombardowanie, Mach Cios, Zasłona Dymna, Furia Smoka, Wojenna Pochodnia, Niszczący Płomień, Smoczy Meteor, Cienisty Pazur, Ognisty Kieł, Hiper Promień, Ognisty Błysk, Sejsmiczny Wstrząs.
3. Kyuremu [bez płci]
Ataki: Lodowy Promień, Zamrożony Świat, Smoczy Puls, Hiper Głos, Burza Śnieżna, Smoczy Pazur, Kula Cienia, Lot, Smoczy Ogon, Błyskowe Działo, Cięcie, Siła, Smoczy Meteor, Smoczy Oddech.
4. Dragonite [samica]
Ataki: Szybki Atak, Atak Głową, Wodny Ogon, Elektro Fala, Furia Smoka, Wodny Puls, Stalowy Ogon, Owinięcie, Tornado, Hiper Promień, Hydro Pompa, Cios Ciałem, Lodowa Pięść, Smoczy Pęd, Smoczy Meteor, Elektro Pięść, Ognista Pięść, Wirujący Róg, Lodowy Promień.
5. Regigigas [bez płci]
Ataki: Giga Wstrząs, Piorun, Taran Zen, Ognista Pięść, Cios Pioruna, Lodowa Pięść, Hiper Promień, Ochrona, Frustracja, Toksyny, Trzęsienie Ziemi, Cios Ciałem, Mach Cios, Giga Atak, Tupnięcie, Siła.
6. Tyranitar [samiec]
Ataki: Gryzienie, Hiper Promień, Cios Ciałem, Stwardnienie, Łomot Czaszką, Atak piaskiem, Kula Cienia, Chrupanie, Przygniatanie, Stalowa Obrona, Mroczny Puls, Stalowy Ogon, Metalowy Pazur, Skalne Tarcie, Podwójne Uderzenie Kantem, Tunel, Rzut Kamieniem, Kamienna Krawędź, Piaskowy Grobowiec.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mój targ wymian
Box
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Przedmioty: 3 Pokeball'e, 3 opakowania karmy dla pokemonów, 18110 $, Telefon (pokenav), pokedex, 1x Antidotum, 1x Max Revive, 3x Max Potion, 1x Revive, 2x Tabletka Odmrażająca, Naszyjnik nr. 4.
Odznaki z regionu Kanto:
Elita ligi Kanto:
Odznaki z regionu Johto:
Elita ligi Johto:
Odznaki z regionu Hoenn:
Elita ligi Hoenn:
Elita ligi Sinnoh:
mój kumpel jest chory psychicznie. Chce wysłac maskotke małego głoda dzieciom z Afryki.
Haha padłem! Jakis gosciu widząc jakis serial w którym jest tłumacz dla niesłyszących powiedział "cos sie spsuło, bo nie słysze, co ten gosciu w rogu rapuje"
^UP^ rozczytasz go?
Your type is:
Zapowiedź rozdziałów 66-67
Tom po ciężkim zwycięstwie nad Johnem zmuszony jest do kolejnej walki ze znajomą osobą, którą tym razem Lily. Ta może zaskoczyć Toma zupełnie nowym nabytkiem, którego główny bohater w ogóle się nie spodziewał. Okazuje się też, że jeden z jej pokemonów ewoluował w swoją dorosłą formę. Tom nie zamierza jednak się poddać łatwo... Ponownie wzywa zupełnie wcześniej nieznanego Jade i Lucasowi pokemona na tą właśnie walkę. Nim to jednak nastąpi, jako pierwsi swoją walkę rozgrywają Lucas i Aaron. Ten drugi jak się okazuje wszedł w posiadanie całkowicie wyewoluowanych pokemonów i jak się okazuje nie jest już tak słabym trenerem, jak wcześniej. Komu uda się przejść do ćwierćfinałów?
Przeczytałem 29 pierwszych rozdziałów, zobaczyłem parę błędów, ale czytanie tego Ficka daję mi frajdę... : ) Nabiera więcej rozdziałów, więc cieszę się... Tom, kiedy będą następne rozdziały?
Pokemony:
1. Torterra [samiec]
2. Charizard [samiec]
3. Kyuremu [bez płci]
4. Dragonite [samica]
5. Regigigas [bez płci]
6. Tyranitar [samiec]
Mój targ wymian
Box
Odznaki z regionu Kanto:
Elita ligi Kanto:
Odznaki z regionu Johto:
Elita ligi Johto:
Odznaki z regionu Hoenn:
Elita ligi Hoenn:
Elita ligi Sinnoh:
^UP^ rozczytasz go?
Your type is:
Pisałem już nie raz, lecz napiszę po raz kolejny. Fick jeden z najlepszych na tym forum. Ciekawa fabuła i różnorodni bohaterzy. Czekam na kontynuację i przejaw miłości.
A więc 79 rozdział, który przedstawia drugą część walki Toma z Kate został już dodany.. Dodaję jednak zapowiedź ostatniego rozdziału, poświęconego tej walce i w pewnym stopniu kolejnego:)
Zapowiedź rozdziałów 80-81
Walka Toma i Kate dobiega końca.. Obojgu zostały już tylko trzy pokemony: Tom ma do dyspozycji walczącego właśnie Torterrę, nieco zmęczonego Infernape'a oraz całkowicie nienaruszonego Lairona. Kate zaś nadal walczy swoim starterem, Torterrą, a w zapasie ma jeszcze Magmortara, który zdołał pokonać Absola, choć sam jest również zmęczony, przez trafienie Giga Wstrząsem Absola. Szósty pokemon wskazuje na Luxio, którego Kate złapała kiedyś przy Tomie... Czy jednak na pewno będzie to właśnie ten pokemon? Czy Kate nie postanowiła zmienić swojego szóstego pokemona? Nowy rozdział może przynieść również dość zaskakujący zwrot akcji... Lucas oczywiście w końcu daje radę dostać się do półfinałów i rozpoczyna się walka między nim, a... no właśnie, kim? Lucas postanawia oczywiście dać szansę swoim głównym pokemonom! Czy to właśnie jemu dane będzie powalczyć o mistrzostwo ligi w finale z Kate lub Tomem? A może spotka się z którymś z nich już w półfinale?! O tym już niebawem!
Fajne
Zapowiedź rozdziałów 82-83
Walka Lucasa z Tomem trwa dalej! Oboje postanawiają wystawić tą samą szóstkę co podczas swojej ostatniej walki... Lucas stawia głównie na Empoleona, swojego startera. Wreszcie dochodzi do starcia, które decyduje o wyniku końcowej walki. Infernape ma szansę zmierzyć się aż z trzema pokemonami... Cześto dochodzi do zmian pokemonów, jednak mimo to wreszcie obojgu zostaje tylko po jednym. W nadchodzących rozdziałach mamy szansę obejrzeć starcie Gastrodona z Froslass, Grumpiga z Roserade, a nawet Aggrona z Empoleonem i Infernape'a z Electivire'm. Kto zwycięży w tym starciu i awansuje do finału zawodów Ligi Sinnoh?!